Om Arctic Explorers

EKTE LIDENSKAP
Vi i Arctic Explorers har alltid følt naturen som en viktig del av vårt liv. Den sterke dragningen vi føler mot den, og følelsen av et liv under åpen himmel som et rikt liv, viste oss tidlig at vår lidenskap for naturen måtte bli vår levevei, og dette er vår garanti for en minneverdig opplevelse. Å utforske og oppleve hav, fjell, skog og vidder både i Arktis og andre deler av verden sammen med andre mennesker, er vår glede og vårt privilegium.

VÅRE SKATTER
Mange vektlegger nærområdet til Tromsø, og attraksjonene i sentrum som det du burde oppleve på din reise her nord. Vi sier, "ja, dette er vel og bra, og du må ta deg tid til dette, men det er ikke dette som vil gi deg de sterkeste og beste minnene".  Vår livslange tilknytning til Arktis har vist oss at det er vår arktiske natur med sitt rike dyreliv og sin villskap, som er vår store attraksjon. Vi tar deg med litt lenger, og viser deg våre skatter. 

SIKKERHET
Vi setter din sikkerhet høyest av alt på våre turer. Våre guider er godt kvalifiserte innen førstehjelp, vi har solid utstyr på tur, og vi har god kompetanse i bruk av dette. Vi har alltid med oss nødpeilesender og satellittelefon der det ikke er mobildekning, og vi avlyser heller en tur framfor å ta unødige risikoer. Vi erkjenner at det er naturkreftene som bestemmer, og vi spiller alltid på lag med naturen og været. Du kan være trygg på tur med oss.

SAMARBEID
Vi ønsker at du skal lære noe av å være på tur med oss. Vi kunne gjort det meste for deg, men det ligger begrenset mestring og utvikling i det. På våre turer fremmer vi samarbeid, der den som ønsker det, kan være med på å pakke utstyret riktig, steke fisken, lese kartet, velge den tryggeste ruten, eller gjøre klart leirbålet. Det er gjennom utprøvning at virkelig mestring finner sted, og det er gjennom mestring av naturens krav at opplevelsene og eventyret føles sterkest.

HVORFOR VELGE EN AKTIV FERIE
I hverdagen har du alltid noe du skal rekke. Du har alltid noe annet rundt deg som er i bevegelse, og som du må forholde deg til. Lite står stille i hverdagen. Klokken og omgivelsene styrer mange av dine gjøremål fra du står opp til du legger deg.

I naturen er det ikke slik. I naturen vil klokken aldri styre dine gjøremål. Det er naturen som bestemmer når det er best å sove, når det er best å bevege seg, og når det er mulig å være på havet. I naturen vil det meste rundt deg være på samme sted om tusen år. Bølgene vil nok slå mot den samme stranda om tusen år. Fjellet vil nok stå der like majestetisk om tusen år. Fuglene vil nok hekke på den samme holmen om tusen år. Dette er vel tilnærmet det som kan kalles evigheten? Bli med oss og opplev evigheten, der tiden står stille. Det er litt av en opplevelse. Ikke noe kan sammenlignes med det.

ALT INKLUDERT
Vi inkluderer alt det nødvendige på våre turer. Vi skaffer god og ofte typisk norsk mat, klær, utstyr, og alt annet som det er behov for. De som ønsker det, kan ta med eget utstyr. Vårt utstyr er av høy kvalitet. Vi har ingen skjulte kostnader.

LIVSVARIG DEPOSITUM
Vi vil aldri ta penger fra deg, uten at du får noe i gjengjeld.  Vi ville følt det som uhøflig, og mener det er unødvendig. Vi benytter oss ikke av et vanlig avbestillingsgebyr. Du får ikke pengene tilbake hvis du avbestiller 25 dager eller mindre før avreise, da din plass kan bli vanskelig å fylle på så kort varsel, men vi tar vare på depositumet. Du kan når som helst bestille et nytt eventyr med oss, og vi vil da trekke tidligere innbetalt depositum fra turens kostnader. Du vil få en epost som bekrefter dette, som vil være ditt bevis på din rett til å benytte depositumet ved en senere anledning.

Vi skjønner at du kan ha interesse av en annen tur enn den du bestilte, så dette livsvarige depositumet er ikke bundet opp mot den turen du først bestilte. Du kan bruke depositumet på hvilken som helst av våre turer.

Er du i det gavmilde hjørnet, er det helt i orden at du gir andre mulighet til å benytte seg av dette depositumet. Bare gi oss beskjed om det, så trekkes denne summen fra på en tur som er bestilt hos oss, av en annen person, etter ditt ønske. Med denne løsningen med livsvarig depositum viser vi at vi har stor forståelse for at fleksibilitet er avgjørende innen reiselivsbransjen.

Avbestiller du en tur for andre gang der du har bekreftet turen ved hjelp av ditt livsvarige depositum, vil historien gjenta seg, ved at vi fortsetter å oppbevare dette til du en dag er klar for en av våre eventyr.

ØKOTURISME
Vi setter bærekraftige og ansvarlige turer på vårt program. Vi tilbyr turer der små grupper er en vesentlig del av konseptet økoturisme, da små grupper påvirker naturen mindre enn store grupper. I små grupper kan man ferdes varsomt på tur, uten å forstyrre dyrelivet unødig. Vi bevarer naturen og den kulturelle arv her på jorda, og dens rike mangfold. Vi støtter lokalsamfunn, og vi gjør det vi kan for at arven til våre barn vil bli noe vi kan være stolte av.

Det er derfor naturlig for oss å være stolt medlem av "The International Ecotourism Society", og sammen med dem forener vi bevaring, lokalsamfunn og bærekraftige reiser.

DEFINISJON
Økoturisme er definert som "ansvarlig reising til naturområder som bevarer miljøet og forbedrer de lokales levevilkår".

PRINSIPPER FOR ØKOTURISME
Økoturisme handler om å forene bevaring, lokalsamfunn og bærekraftig reise. Dette betyr at de som implementerer og deltar i økoturisme-aktiviteter bør følge følgende økoturisme prinsipper:

 • Minimalisere innvirkningen.
 • Bygg miljømessig og kulturell bevissthet og respekt.
 • Gi positive opplevelser for både besøkende og verter.
 • Gi direkte økonomiske fordeler til bevaring.
 • Gi økonomiske fordeler og utvikle lokalbefolkningen på ulike plan.
 • Øke følsomheten i forhold til vertslandenes politiske, miljømessige og sosiale klima.

Arctic Explorers

 • Nordlys-, hval- fjord, og ekspedisjonsspesialister siden 2012
 • 45.000+ gjester
 • 1840 glimrende anmeldelser
 • 99 % gjestetilfredshet
 • Visit Tromsø: Arctic Explorers satte fra starten i 2012 standarden for kvalitetsturer høyere enn noen gang sett tidligere i Tromsø

Kontakt oss

Følg oss på